latinica  ћирилица
30/08/2016 |  13:24 | Аутор: СРНА

Ровер: Чавић треба да се извини свим националним мањинама

Предсједник Савеза националних мањина Републике Српске Фрањо Ровер позвао је данас кандидата Савеза за промјене за градоначелника Бањалуке Драгана Чавића да се јавно извини свим националним мањинама због помињања националне припадности кандидата СНСД-а, СП-а и ДНС-а за градоначелника Бањалуке Игора Радојичића у негативном контексту.
Фрањо Ровер - Фото: РТРС
Фрањо РоверФото: РТРС

Ровер је рекао да је непријатно изненађен Чавићевим изјавама, истичући да се "под маском великог демократе крије велики дискриминатор".

"Што се тиче националности господина Радојичића, ми у Савезу, као и све националне мањине, поносни смо што имамо таквог политичара који је радио на одговорним функцијама и који је увијек био од помоћи националним мањинама", рекао је Ровер.

Што се тиче права националних мањина, закона о националним мањинама, Ровер подсјећа да је неке од њих и Чавић потписао. "Ако Чавић има нешто против тога, као предсједник Савеза националних мањина позивам га на дуел, да попричамо о томе", рекао је Ровер.

Он је нагласио да многе породице националих мањина у Републици Српској, укључујући и његову, много дуже живе на овим просторима него Чавић.

Кандидат СНСД-а, СП и ДНС-а за градоначелника Бањалуке Игор Радиојичић изјашњава се као Црногорац.