latinica  ћирилица
29/08/2016 |  12:48 ⇒ 21:21 | Аутор: РТРС

Градоначелник Љубљане подржао кандидатуру Игора Радојичића (ВИДЕО)

Градоначелник Љубљане Зоран Јанковић, подржао је кандидатуру Игора Радојичића за градоначелника Бањалуке.
Игор Радојичић са градоначелником Љубљане Зораном Јанковићем - Фото: РТРС
Игор Радојичић са градоначелником Љубљане Зораном ЈанковићемФото: РТРС

Јанковић је рекао да је својим искуством из три мандата у функцији градоначелника Љубљане спреман помоћи Радојичићу и касније, уколико буде изабран за градоначелника. Он је нагласио да многа искуства Љубљане могу бити од користи за Бањалуку. 

Бањалука своју шансу треба да тражи у пројектима Европске уније чији су носиоци градови, а не државе, поручио је градоначелник Љубљане, Игору Радојичићу. Кандидату за градоначелника Бањалуке понудио је сарадњу и рекао да ће му Љубљана увијек држати отворена врата.

- Прво је потребан аутопут преко Саве. Ја ћу Игора одвести до комесара ЕУ и мислим да је прилика за Бањалуку у таквим пројектима - рекао је Јанковић.

Међутим и градоначелник града који је највише напредовао по квалитету живота каже да се изненадио појединим детаљима у Бањалуци, чистоћом, количином зеленила и чињеницом да на тротоарима нема аутомобила. Оно што Бањалуци треба су, каже, инвестиције.

- Ми сад имамо срећу да имамо пола милијарде инвестиција. Али знате, ми смо примјера ради са Икеом преговарали осам година - рекао је јанковић.

Љубљана је изузетно уређен град од кога се може пуно научити - рекао је Игор Радојичић, а планира искористити пословне контакте које је остварио сарадњом са словеначком пријестоницом.

- Слаћемо људе по савјете. Ја планирам увести и архитекту за пејзаж и комунални холдинг - рекао је Радојичић.

Радојичић и Јанковић сагласили су се и да је за градоначелника Бањалуке потребно да у свом раду има подршку скупштинексе већине.