latinica  ћирилица
26/08/2016 |  15:49 ⇒ 17:16 | Аутор: РТРС

Италијански предузетници посјетили Дервенту (ВИДЕО)

Дервента је амбијент погодан за инвестирање и за наредни период планирано је неколико инвестиција, истакли су италијански предузетници, након посјете општини. О условима и потенцијалима Дервенте разговарали су са начелником општине и обишли неколико домаћих и иностраних фирми.
Италијански предузетници посјетили Дервенту - Фото: РТРС
Италијански предузетници посјетили ДервентуФото: РТРС

Телекомуникације и изградња путева и аутопутева области су које занимају потенцијалне инвеститоре.

Данило Миљори, власник фирме за производњу инфраструктуре за оптичке мреже заинтересован је за сарадњу и већ има у плану да са сарадницима поново посјети Дервенту.

"Моја намјера је да овдје инвестирам и пребацим дио производње која ће послије бити преоријентисана на извоз, а исто тако и за домаће тржиште", истакао је Миљори.

Ђузепе месано, предузетник у области изградње аутопутева, путева и телекомуникација, истакао је да ће асоцијацији италијанских малих предузећа пренијети да је у Дервенти изузетно позитивна зона и околина као и изузетно квалитетни и позитивни људи.

Потенцијалне инвеститоре у Дервенту је довео Франко Огеро, један од десет италијанских привредника који у тој општини послује већ двије деценије.

"Изузетно ми је драго да сам ја могао довести своје пријатеље, своје партнере у Италији да овдје заједно развијамо нове активности", рекао је Огеро.

О грађевинском земљишту и потребним кадровима и другим потенцијалима на подручју општине разговарали су са представницима локалне власти.

Милорад Симић, начелник општине Дервента нагласио је да су Италијани препозналиД ервенту као дестинацију гдје се исплати инвестирати.

"Тројица нових људи су дошли и ја сам већ увјерен да ће у скорије вријеме практично се нешто радити", рекао је Симић.

 Привредници из Италије обишли су неколико предузећа, да би се упознали са њиховим функционисањем.