latinica  ћирилица
26/08/2016 |  13:29 | Аутор: СРНА

"Наредних дана исплата дијела прошлогодишњег дуга"

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић изјавио је данас да се пољопривредницима дугују још четири милиона КМ подстицаја за прошлу годину и да се нада да ће у наредних 10 до 15 дана бити исплаћен дио тих средстава.
Стево Мирјанић - Фото: СРНА
Стево МирјанићФото: СРНА

"Уплатили смо за ову годину 3,5 милиона КМ. Пољопривредни произвођачи могу потпуно рачунати да ће добити сва та средства", рекао је Мирјанић новинарима након посјете бањалучком предузећу "Витаминка".

Мирјанић је подсјетио да је у овој години у воћарству у Републици Српској планирана укупна производња од 320.000 тона, напомињући да је био велики проблем са мразом који је начинио велику штету у воћњацима која износи око 45.000 тона.

"Када је ријеч о једном дијелу количине воћа, прије свега крушке, ми смо у оквиру ресорног министарства организовали састанак са прерађивачима и произвођачима и договорили, и ми данас са тим немамо проблема", истакао је Мирјанић.

Он је додао да примарни произвођачи и прерађивачи морају заједнички планирати, уговарати, прерађивати и пласирати производњу.