latinica  ћирилица
26/08/2016 |  13:23 ⇒ 17:17 | Аутор: СРНА

Голић: За Српску важна изградња ауто-пута Бањалука-Добој (ВИДЕО)

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић оцијенила је данас у Прњавору да је за Српску веома важна изградња ауто-пута Бањалука-Добој, због привредног, економског и културног развоја.
Сребренка Голић - Фото: РТРС
Сребренка ГолићФото: РТРС

"Овај ауто-пут је жила куцавица за Републику Српску, а веома је битно што се планираном динамиком изводе радови на његовој дионици од Прњавора до Добоја. Инвеститори и извођачи професионално и квалитетно извршавају све задатке", рекла је новинарима Голићева, након што је посјетила градилиште ове дионице.

Она вјерује да ће крајем наредне године бити завршена изградња дионице ауто-пута од Бањалуке до Прњавора.

"Сви инвеститори који желе да улажу у Републику Српску интересују се за путну инфраструктуру. Због тога је веома важна изградња мреже ауто-путева у Републици Српској", додала је Голићева.

Она је истакла да су на дионици ауто-пута од Прњавора до Добоја изграђени захтјевни објекти, међу којима је мост преко ријеке Босне у дужини од 411 метара.

Голићева је напоменула да је важно што дионицу ауто-пута Прњавор-Добој гради домаћа грађевинска оператива, као и да би употребна дозвола за ову дионицу требало да буде издата у септембру.

Директор "Аутопутева Републике Српске" Душан Топић нагласио је да је у току технички преглед ове дионице ауто-пута.

"Очекујем да ће у септембру бити пуштена у саобраћај дионица ауто-пута од Добоја до Прњавора", рекао је Топић и навео да је сада тежиште радова на дионици ауто-пута од Прњавора до Бањалуке.