latinica  ћирилица
26/08/2016 |  13:15 | Аутор: СРНА

МУП Српске: Неосновано дизање тензија због вјежбе "Дрина 2016"

Министарство унутрашњих послова Републике Српске саопштило је данас да је неосновано дизање тензија у јавности поводом појачаног присуства полиције на подручју које покрива ЦЈБ Бијељина, а које је резултат припрема за предстојећу заједничку антитерористичку вјежбу МУП Српске и Србије "Дрина 2016".
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

Из МУП-а Српске подсјећају да су више пута обавјештавали јавност да ће у наредним данима на подручју које покрива овај центар бити појачано присуство припадника полиције и полицијских возила.

"Јавост је обавијештена и да ће од данас до 28. августа бити кориштена маневерска муниција и пиротехничка средства, а све због припрема и самог извођења ове вјежбе", истиче се у саопштењу МУП-а Српске.

Такође, у саопштењу се подсјећа да је МУП Српске донио рјешење о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на дионици регионалног пута Бијељина-Зворник од данас до недјеље, због антитерористичке вјежбе "Дрина 2016".

У саопштењу се наглашава да за те дане неће бити издавана одобрења за превоз експлозивних материја на овом путном правцу.

Из МУП-а наводе и да ће због здружене антитерористичке вјежбе 28. августа од 10.00 до 13.00 часова бити извршене привремене обуставе саобраћаја на дионицама магистралних путева Шепак-Каракај три и Главичице-Шепак.