latinica  ћирилица
26/08/2016 |  11:57 | Аутор: СРНА

Руска инспекција још без званичног одговора

Министарство спољне трговине и економских односа БиХ, Управа БиХ за заштиту здравља биља и надлежне ентитетске инспекције још нису добиле никакав званичан документ у вези са резултатима контроле произвођача воћа и поврћа у БиХ коју су обавили руски инспектори прошле седмице, речено је у овом министарству.
Воће - Фото: СРНА
ВоћеФото: СРНА

"Због тога не можемо ни да потврдимо нити да демантујемо поједине медијске спекулације", рекао је портпарол Министарства спољне трговине и економских односа БиХ Коста Петрушић.

"Дневни аваз" објавио је данас да "привремена забрана извоза воћа и поврћа из БиХ на тржиште Руске Федерације остаје на снази до даљег, тачније док се не отклоне озбиљни недостаци које је установила руска инспекција током своје контроле у БиХ".

Након што је услиједила забрана извоза воћа и поврћа из БиХ у Руску Федерацију, руска федерална служба за ветеринарски и фитосанитарни надзор "Росељхознадзор" боравила је у БиХ од 17. до 20. августа с циљем упознавања са системом контроле и надзора у ланцу производње воћа и поврћа у БиХ.