latinica  ћирилица
25/08/2016 |  17:55 | Аутор: СРНА

Стевановић: У зворничку привреду инвестирано 100 милиона КМ домаћег капитала

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић оцијенио је данас да је отварањем производних погона "Житопромета", у које је уложено осам милиона КМ и запослено стотињак радника, велики допринос укупном развоју локалне заједнице и Републике Српске у цјелини.
Отварање производних погона "Кесо промет" - Фото: СРНА
Отварање производних погона "Кесо промет"Фото: СРНА

"Охрабрује чињеница да је у посљедње три године у зворничку привреду инвестирно стотину милиона КМ домаћег капитала", рекао је Стевановић и истакао да у ситуацији каква је тренутно код нас као страни инвеститори најчешће долазе само манипуланти који хоће да одавде однесу што више новца.

"Само преко жице од ове фирме је Фабрика глинице `Бирач`, сада у стечају, из које је једна таква гарнитура односила", рекао је Стевановић.

Стевановић сматра да је будућност ових простора управо у стимулисању домаћих инвеститора, јер одавде немају куда да оду, нити могу однијети свој капитал јер су то домаћи људи који ту живе и стварају.

"Мислим да управо сада присуствујемо једном таквом типичном примјеру, гђе је домаће предузеће уложило новац и отворило стотињак радних мјеста, наравно уз помоћ разних подстицаја. До сада смо показали да Зворник има озбиљну перспективу, да зворнички привредници могу много.Очекујем да ће године које долазе то и потврдити", рекао је Стевановић, који је данас са предсједником Српске Милорадом Додиком отворио производне погоне "Житопромета" у саставу предузећа "Кесо промет".