latinica  ћирилица
25/08/2016 |  16:06 ⇒ 21:00 | Аутор: РТРС

У Зворнику отворен погон предузећа "Кесо промет", посао за 100 радника (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и градоначелник Зворника Зоран Стевановић отворили су у Каракају код Зворника производни погон "Житопромет" у који је уложено око осам милиона КМ, а који је саставу предузећа "Кесо промет".
Отварање производних погона "Кесо промет" - Фото: СРНА
Отварање производних погона "Кесо промет"Фото: СРНА

Директор предузећа "Кесо промет" Петко Јокић рекао је да је то предузеће купило зворнички "Житопромет" у стечају, које се бавило производњом и продајом млинско-пекарских производа.

Он је истакао да је "Кесо промет" одлучио да погон "Житопромета" комплетно реконструише и опреми новом технолошком опремом прихватљивом за рад, те да је запослено 100 радника.

"Купљен је потпуно нов млин капацитета 150 тона на 24 сата, за који се слободно може рећи да је најсавременији у окружењу", рекао је Јокић.

У саставу "Житопромета" налази се пекара и сви пратећи погони у пекарству, те мјешалица сточне хране и складиште житарица од 15 тона.

Јокић је додао да ће у оквиру овог предузећа вршити производњу гљива на 1.500 метара квадратних, ту ће бити погон кондиторских производа који је у изградњи, као и потпуно опремљена нова лабораторија за сав програм овог предузећа.

НИЈЕ СЕ ОДУСТАЛО ОД ПРОДАЈЕ РЖР "ЉУБИЈЕ", ГЛЕДА СЕ ШТА ЈЕ НАЈБОЉЕ ЗА СРПСКУ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да се није одустало од продаје Рудника жељезне руде  "Љубија", већ да су у току процедуре и гледа се шта је најбоље за Српску.

"Ми сада морамо да видимо шта је најбоље за Републику Српску, не само да добије новац, већ и да очува радна мјеста и значај такве врсте производње у региону", рекао је Додик у Зворнику.

Он је навео да постоје два заинтересована субјекта, један који је већ присутан у једном дијелу имовине, и други који од почетка жели да уђе у тај посао.

Влада Републике Српске донијела је одлуку о продаји својих акција у РЖР-у "Љубија", али је та одлука у два наврата /почетком 2014. и ове године/ повучена са дневног реда Народне скупштине Републике Српске.

За куповину државног капитала у РЖР "Љубија" заинтересовани су "Арселор Митал" и "Израели инвестмент груп" и оба понуђача су до 1. јула доставила Влади Републике Српске нове понуде.

Извор: РТРС/СРНА