latinica  ћирилица
25/08/2016 |  08:48 ⇒ 13:44 | Аутор: РТРС

Влада Српске о стању у области прерађивачке индустрије

Влада Републике Српске данас ће разматрати Информације о стању у области прерађивачке индустрије за првих шест мјесеци 2016. године.
Влада РС - Фото: РТРС
Влада РСФото: РТРС

На дневном реду сједнице је и разматрање Информације у вези покретне имовине ранијег привредног друштва Индустрија конфекције “НОВОТЕX“ а.д. Требиње и Приједлогом одлуке о преносу права својине над дијелом покретне имовине ранијег привредног друштва Индустрија конфекције “НОВОТЕX“ а.д. Требиње, на хуманитарну организацију "Црвени крст Републике Српске".

Влада ће разматрати и Информације о извјештају Мисије стручне процјене Европске Уније у БиХ по питању слободе изражавања из априла 2016. године, као и информације о иницијативи Амбасаде Републике Француске у БиХ за финансијску подршку пројекту “Јахорина Ресорт Девелопмент Пројецт Препаратион“, у склопу припрема за организацију Европских омладинских олимпијских игара 2019.

Министри би данас требало да разматрају Информације о инцијативи Концесионара "ГБ Иммо" д.о.о. Бања Лука за закључивање Анекса 1 на Уговор о додјели концесије за кориштење земљишта на подручју планине Клековача ради изградње Туристичког центра "Клековача", број 14-01-3813/13, од 12.09.2013. године.

На дневном реду је и разматрање Информације о пројекту “Изградња и реконструкција ЈЗУ болница Источно Сарајево“, са Приједлогом закључка, као и разматрање Информације о потреби рјешавања питања статуса Удружења грађана Бањалучка филхармонија.

Из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу најављено је да би Влада требало да разматра Информације о потребним активностима за унапређивање квалитета рада Републичког педагошког завода и Завода за образовање одраслих кроз реорганизацију.

Сједница Владе заказана је за 10 часова, а након сједнице биће издато саопштење.