latinica  ћирилица
22/07/2016 |  17:16 ⇒ 17:25 | Аутор: РТРС

Добој- Кузмић и Шарчевић се дружили са корисницима Центра (ВИДЕО)

НБА кошаркаш Огњен Кузмић посјетио је у Добоју кориснике који бораве у Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју.
Добој- Кузмић и Шарчевић се дружили са корисницима Центра - Фото: РТРС
Добој- Кузмић и Шарчевић се дружили са корисницима ЦентраФото: РТРС

Кузмићеви кошаркашки почеци у вези су са Добојем и Кошаркашким клубом Финдо. У вријеме паузе користи прилику да опосјети мјеста на којима је поникао.

Премда се кошарком баве рекреативно и у оквиру боравка у Центру, корисници су се потрудили да пред Огњеном заблистају. И успјевали су у томе, али када мајстор узме лопту у руке, онда је погодак сигуран.

Кузмић каже да је разговарао са тренером Жељком Бабићем, пошто је у Добоју почео да тренира кошарку, да организују овакво дружење. Истакао је и да је добро што постоји оваква установа у његовом граду.

Посјети се придружио и Бојан Шарчевић, још један кошаркаш који је поникао у Добоју, а игра у Финској. Дружење му је, како истиче, веома пријало.

У Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју више од 180 дјеце свакодневно под будним оком професора физичког васпитања практикују спортске активности.

Златко Спасојевић, директор Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју у Добоју, задовољан је што су познати спортисти одвојили вријеме за дружење са младима у Центру.

Након наступа у НБА лиги, затим у Грчкој и српској репрезентацији, Огњен Кузмић нову кошаркашку сезону играће у Црвеној звезди. Тако ће, како каже, бити ближе Добоју и својим суграђанима.