latinica  ћирилица
21/07/2016 |  15:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Мамић: Донирао сам кампању предсједнице са 20.000 куна

Један од челних људи Хрватског фудбалског савеза и бивши извршни предсједник Динама Здравко Мамић објелоданио је данас да је актуелну предсједницу Колинду Грабар Китаровић упознао случајно на скупу у Бриселу, а да јој је потом финансирао кампању за предсједничке изборе из два пута од по 10.000 куна.
Здравко Мамић (Фото: novilist.hr/N. Reberšak) -
Здравко Мамић (Фото: novilist.hr/N. Reberšak)

Мамић је на конференцији за новинаре, након што је дао изјаву у Ускоку, објаснио да је Грабар Китаровић кад ју је упознао била у Бриселу при НАТО-у.

Мамић је рекао да је позван у Ускок да да изјаву у вези са нарученим атентатом на државног тужиоца Динка Цвиана, те да је он рекао да са тим нема никакве везе.Тужилаштво, међутим, није жељело да коментарише позив Мамића.

"Дружећи се са њом у то вријеме, Чичак и ја смо рекли да је она наша хероина и да ће бити предсједница. Она се насмијала и рекла да је далеко од тога и да ради други посао. И гле чуда, она се појавила и постала предсједница", испричао је Мамић новинарима.

Потврдио је да је два пута био "мали донатор од по 10.000 куна", што је, како је рекао, учинио из симпатије.

"Ја то дневно подијелим сиромасима широм Хрватске. Зашто једној дами не бих дао 10.000 куна? То ради цијели свијет. У једном тренутку смо из захвалности рекли да идемо направити вечеру за нашу душу. Како је она могла знати за то ко је тамо под истрагом? Провеселили смо се и више се нисмо видјели. Гдје је проблем", запитао је Мамић.

О пријатељству с Мамићем огласила се и хрватска предсједница која је потврдила да је он њен познаник, да се са њим срела на друштвеном догађају и да то није крила, те да је, како је рекла, у малом износу спонзорисао њену кандидатуру,.

"Али, то није битно јер је био један од многих, а ја сам била највећи донатор своје кампање. Према свима се односим једнако. Немам утицај, нити бих њега или било ког другог протежирала пред органима, али исто тако као предсједница се морам држати става да је свако невин док му се не докаже супротно", рекла је Грабар Китаровић.

Додала да би за њу било најлакше да се поведе за јавном хистеријом и оптужи Мамића јавно као и сви остали.

"Нека институције раде свој посао, нећу се мијешати, али штитићу слободу и интегритет свакога. Не сјећам се кад сам задњи пут видјела Мамића, а морам рећи да сам на свој рођендан лани била у кругу своје породице у Бриселу и то се може лако провјерити", рекла је Грабар Китаровић.