latinica  ћирилица
21/07/2016 |  11:15 ⇒ 12:35 | Аутор: РТРС

Дани агоније прошлост за приједорски Аутотранспорт (ВИДЕО)

Приједорски Аутотранспорт - некадашњи губиташ са милионским дуговањима, данас послује позитивно.
Приједор - Аутотранспорт - Фото: РТРС
Приједор - АутотранспортФото: РТРС

Након окончаног стечаја, куповине од Владе Републике Српске те пребацивања у надлежност града, превазишао је бројне изазове. Обновљен је возни парк, отворена нова радна мјеста. Аутотранспорт данас запошљава 67 радника.

Вишегодишња неизвјесност, нередовна примања, борба за егзистенцију и страх од губитка посла – данас је у приједорском Аутотранспорту прошлост. Са неколико деценија радног стажа иза себе, један од најстаријих радника, броји дане до одласка у пензију.

Док једни одлазе у пензију, други долазе – тако је у Аутотранспорту. Врата овог предузећа отворена су за нове раднике.

- Запослен сам као релативно млад човјек након завршеног факултета. Мислим да је ово прилика која се заиста ријетко пружа. Предузеће Аутотранспорт послује заиста добро. Плате су редовне и ја као и сви остали радници изузетно смо задовољни - каже Стојан Грујичић, инжињер саобраћаја.

Некад стари и дотрајали аутобуси, замијењени су новим. Разлику примјећују и путници.

Аутотранспорт послује позитивно - милионска дуговања сведена су на 127 хиљада КМ. Међутим, прави проблеми у раду овог предузећа у одређеном периоду биће превазиђени, а постојеће кредитно задужење измирено. У Аутотранспорту већ нови планови.

- Идемо са размишљањем да повећамо плате радницима, да одређену опрему набавимо, да почнемо још неке дјелатности. Ово предузеће може да постоји, да ради, и да буде један носиоц развоја у граду Приејдору - каже Бранко Кљајић, директор предузећа.

Како би употпунили понуду, отворена је и туристичка агенција, која располаже аранжманима, који су кокурентни на тржишту. То додатно потврђује да некадашњи губиташ, данас може да буде примјер многим предузећима.