latinica  ћирилица
19/07/2016 |  21:18 ⇒ 21:20 | Аутор: Агенције

Љиљани Стјепановић уручена "Беловодска розета"

На завршној вечери културне манифестација "Беловодска розета", уручена је награда овогодишњем лауреату, глумици Љиљани Стјепановић.
Љиљана Стјепановић (Фото: sinemanija.com) -
Љиљана Стјепановић (Фото: sinemanija.com)

Бесејду о овогодишњој добитници "Беловодске розете" и својој колегеници са класе говорио је Радош Бајић, глумац и идејни творац култне серије "Село гори, а баба се чешља".

- Љиљана је ову награду апсолутно заслужила, јер је својом маестралном улогом у овом серијалу показала све најљепше што српска мајка може да уради за своју породицу... Поносан сам због њене награде можда исто као и она, а надам се да ће у наредном периоду имати још оваквих великих улога – казао је Бајић.

- Бити у овако одабраном друштву досад награђених је велики успјех. Осјећам велику радост што се мој рад цијени у крају гдје сам провела доста времена током снимања серије, што се сагледао мој читав рад током каријере.– рекла је Стјепановићева примајући признање.

Љиљана Стјепановић је дипломирала глуму на ФДУ у Београду, у класи са Радошем Бајићем, Лазаром Ристовским, Снежаном Савић, Богданом Диклићем, Златом Петковић ...Првакиња је Позоришта на Теразијама и играла је у многобројним телевизијским филмовима и серијама.

Добитница је престижне награде "Жанка Стокић" 2013. године.

"Беловодска розета" се додјељује од 1988. године, а прва добитница је била Десанка Максимовић. Међу добитницима овог признања су сценариста и редитељ Душан Ковачевић, редитељ Емир Кустурица, професор Владета Јеротић. Прошлогодишњи добитник је аустријски књижевник Петер Хандке.