latinica  ћирилица
19/07/2016 |  21:06 ⇒ 21:37 | Аутор: СРНА

Угљевик: Седми међународни фестивал фолклора

Наступом ансамбала из Пољске, Словачке, Мађарске и угљевичког Културно-умјетничког душтва "Рудар", вечерас је у овој подмајевичкој општини почео Седми међународни фестивал фолклора.
Угљевик-фестивал фолклора - Фото: СРНА
Угљевик-фестивал фолклораФото: СРНА

Манифестацију су на Градском тргу у Угљевику отворили најмлађи чланови КУД-а "Рудар", а прве фестивалске вечери наступају и фолклорни ансамбли из Пољске, Словачке и Мађарске.

Предсједник КУД-а "Рудар" Милан Лазић истакао је да је овај фестивал постао традиција и да је општина Угљевик за све ове године колико траје фестивал угостила скоро цијелу Европу.

"Поносни смо јер можемо да истакнемо да смо све ове године колико траје фестивал угостили скоро цијелу Европу, а и Угљевичани су имали прилику да виде културу и традицију европских народа. Наши ансамбли су својим наступима широм Европе показали традицију, културу, обичаје из Угљевика и цијеле Републике Српске", рекао је Лазић новинарима.

Он је напоменуо да КУД "Рудар" има 350 чланова, а ове године су прославили 40 година постојања и рада.

Сутра, друге фестивалске вечери, угљевичкој публици ће се традиционалним играма представити и ансамбл из Словеније, а након концерта, гости и посјетиоци имаће прилику да учествују у "Школи националних игара".

Завршне вечери, у четвртак, 21. јула, од 19.00 часова предвиђен је дефиле учесника и обраћање начелника Угљевика Василија Перића, у име општине као генералног покровитеља манифестације.