latinica  ћирилица
19/07/2016 |  19:46 | Аутор: Б92

Пуцњава у близини полицијског возила у Кливленду

У близини полицијског транспортног возила, код мјеста на ком се одржава републиканска Национална конвенција, зачули су се пуцњи, саопштили су полицијски извори.

Података о евентуалним жртвама нема, јавља Ројтерс.

Ово није први пут да је дошло до пуцњаве у Кливленду, који је домаћин скупа на којем се очекује да ће Републиканци номиновати њујоршког милијардера Доналда Трампа за свог кандидата на предсједничким изборима у САД, подсјећа британска агенција.

"У овако густо насељеној области добијате извјештаје да се дешавају такве ствари", рекао је начелник кливлендске полиције Келвин Вилијамс на јутрошњем брифингу, прије него што је пријављена најновија пуцњава.

У Кливленду су данас по подне најмање три особе ухапшене након што су се попеле на јарбол за заставу у близини мјеста одржавања овонедјељне републиканске Националне конвенције, и окачиле транспарент у знак протеста против Трампа.

Користећи камион са мердевинама, ватрогасци су спустили демонстранте и транспарент са порукама против Трампа, јавио је Ројтерс, позивајући се на наводе очевица.

Конвенција, која траје до четвртка, обиљежена је претежно мирним протестима, подсјећа британска агенција.

Очекује се да ће се Трамп на предсједничким изборима 8. новембра суочити са противкандидаткињом из редова Демократске странке Хилари Клинтон.