latinica  ћирилица
19/07/2016 |  16:44 ⇒ 19:30 | Аутор: РТРС

У Дневнику 2: Посао у институцијама БиХ добили "свједоци и сарадници" у оптужбама против власти Српске?

Оптужбе на рачун власти у Републици Српској, па посао у заједничким институцијама БиХ.

- Ово је изгледа постао образац понашања представника тзв. Савеза за промјене приликом запошљавања блиских сарадника у Савјету министара и државним институцијама.

- Након Гордана Милинића, који се "прославио" афером "килограм злата" и зато био награђен директорском фотељом у Агенцији за унапријеђење страних инвестиција БиХ, у заједничким институцијама посао је добио још један сарадник Тужилаштва. 

- Министар безбједности у СМ БиХ Драган Мектић као савјетника и то седмог по реду запослио је Андрију Кулића, бившег директора "Павловић банке", а који је, према ријечима адвоката Душка Томића, сарадник Тужилаштва БиХ управо у предмету "Павловић банка".

- Да ли је "посао у државној служби" награда Кулићу због достављања Тужилаштву "сумњиве" банкарске документације која наводно терети предсједника Републике Српске Милорада Додика?

У Дневнику 2 у 19.30 још гледајте:

- Политика уцјене преовладала у БиХ – Механизам координације и ММФ су одвојена питања, заједничка порука из Српске.

- Истражили смо - гдје је БиХ на европском путу? Шта након ССП-а?

- У чијој су ладици завршила упозорења Владе Српске о неприхватљивости Стратегије транспорта БиХ? Зашто српски представници више вјерују Исмиру Јуску, него институцијама Српске.?

- Камен спотицања у колективном уговору - ко ће плаћати синдикалне представнике – радници или послодавци?