latinica  ћирилица
19/07/2016 |  13:18 ⇒ 15:17 | Аутор: СРНА

Могућа сарадња Вишеграда са Велењем

Представници Општинског одбора СНСД-а Вишеград разговарали су са делегацијом словеначког града Велење о успостављању институционалне, привредне и туристичке сарадње.
Вишеград: Ђуровић - Контич - Фото: СРНА
Вишеград: Ђуровић - КонтичФото: СРНА

Кандидат СНСД-а за начелника Вишеграда Младен Ђуревић рекао је да је привредна сарадња најважнија, као и да је делегација Велења изузетно задовољна потенцијалима вишеградске општине.

"Наши гости су одушевљени природом, ријеком Дрином, али сматрамо да она није довољно искоришћена и да заједничким идејама можемо много тога да урадимо", навео је Ђуревић.

Према његовим ријечима, констатовано је да је могуће повезивање у области културе, туризма, спорта и привреде.

Одборник Скупштине општине Вишеград Дарко Андрић истакао је да је са делегацијом Велења разговарано о томе како унаприједити Вишеград, да добије мјесто које заслужује на туристичкој мапи, али и свим другим пољима, као и о томе да њихова позитивна искуства буду примијењена у вишеградској општини.

Андрић је додао да је договорена сарадња између Велења и Вишеграда, као и пуна подршка кандидату за начелника Младену Ђуревићу.

Градоначелник Велења Бојан Контич навео је да је разговор са представницима Вишеграда био веома конструктиван, да Вишеград има шта да понуди инвеститорима и да ће покушати остварити активности у области привреде, јер је то најпотребније и мало искоришћено, а након тога и у другим областима.

Контич је увјерен да постоје могућности за договор о заједничким међурегионалним пројектима који би били финансирани средствима из фондова ЕУ.

Он је нагласио да је Велење град познат по индустрији која се развија, у којој предњаче "Горење", рудник угља и термоелектрана, али је препознатљив и у областима културе, туризма, спорта и заштите животне средине.

Састанку су присуствовали и подпредсједник СНСД-а Марко Видаковић, шеф Клуба Срба у Вијећу народа Републике Српске Перо Петровић и представник Андрићграда Недељко Перишић, као и сарадник градоначелника Велења Тоне Бродник и посланик словеначког парламента Јан Шкоберне.