latinica  ћирилица
19/07/2016 |  12:44 ⇒ 12:44 | Аутор: Анадолија

Пегида постаје нова политичка партија у Њемачкој

Покрет Европске патриоте против исламизације хришћанске земље, познатији као ПЕГИДА, ускоро ће постати нова политичка партија у Њемачкој, саопштио је у оснивач ултрадесничарског покрета Луц Бахман.

Нова политичка организација ће се звати Народна партија за слободу и директну демократију, односно ФДДВ по њемачком акрониму, потврдио је Бахман током састанка у њемачком граду Дрездену.

Бахман, који је у мају ове године осуђен на казну од готово 10.000 евра за подстицање расне мржње, односно зато што је на друштвеним мрежама избјеглице називао "стоком" и "ђубретом", рекао је у Дрездену да се не намјерава кандидовати за руководство партије.

Бахман је истакао како нове партија неће настојати засјенити њемачку национално-конзервативну и еуроскептична политичку странку Алтернатива за Њемачку , која према посљедњим истраживањима ужива подршку више од 10 одсто нације.

"Подржаћемо АфД на наредним парламентарним изборима 2017. године. Имаћемо кандидате само у ограниченом броју изборних јединица", казао је Бахман, преносе њемачки медији.
Како је рекао, односи између два крајње-десничарска покрета су углавном добри и да "искључиво заједно могу служити свом заједничком циљу."

ПЕГИДА и АфД се оштро противе либералној миграционој политици канцеларке Ангеле Меркел захваљујући којој је прошле године у Њемачку стигло више од милион тражилаца азила.