latinica  ћирилица
19/07/2016 |  11:33 ⇒ 14:43 | Аутор: СРНА

Обећана исплата, радници Криваје одустали од блокаде општине Завидовићи

Радници предузећа "Криваја мобел" из Завидовића одустали су од протеста и блокаде општине у Завидовићима након што је обећано да ће за њих око 740 наредне седмице бити исплаћено 100.00 КМ.
Радници "Криваја-Мобел" - Фото: klix.ba
Радници "Криваја-Мобел"Фото: klix.ba

Представник радника ове фирме Мухамед Маховац рекао је да је Скупштина Зеничко-добојског кантонала одобрила средства, а радници исплату очекују у наредни уторак, преносе федерални медији.

Маховац је навео да ће о исплати бити ријеч у четвртак, 21. јула, на сједници Владе, са чијим представницима је то договорено данас.

Радници "Криваја мобела" јуче и данас су блокирали зграду општине Завидовићи, тражећи да се Суд изјасни када ће бити донесено коначно рјешење у вези са стечајним поступком, те да Влада овог кантона исплати 100.000 КМ које је кантонална Скупштина одобрила.

"За ова средства смо се данас договорили, међутим када је ријеч о првом захтјеву речено нам је да ће се и за то ускоро наћи рјешење, тако да одустајемо од блокаде зграде општине", истакао је Маховац.

Они су посљедњих неколико мјесеци више пута излазили на улице у знак протеста, а у мају су блокирали и магистрални пут М-17.