latinica  ћирилица
19/07/2016 |  10:58 | Аутор: РТРС

Демофест и Металац помажу бањалучкој Угоститељској школи

Бањалучки Демофест и компанија Металац из Горњег Милановца удружили су снаге и уручили ново посуђе Угоститељској школи у Бањалуци, у склопу акције покренуте уочи деветог издања највећег регионалног фестивала демо бендова.
Донација Демофеста - Фото: РТРС
Донација ДемофестаФото: РТРС

Наиме, средња школа у којој се образују будући професионални кувари већ дуго жели да реновира своју кухињу, како би ученицима били обезбијеђени адекватни услови за усавршавање, али за набавку инвентара су била неопходна значајна средства. Због тога је Демофест покренуо акцију у оквиру које је школска кухиња опремљена најквалитетнијим посуђем, а млади кувари ће такође припремати храну за више од 200 учесника током три дана трајања фестивала.

Уручење кухињског прибора означило је и званични почетак ове акције, а према ријечима Бранкице Јанковић, директорице Демофеста, није било дилема око њеног покретања.

“Чим смо сазнали да Угоститељска школа нема неопходну опрему, одлучили смо да се обратимо компанији Металац и заједно им помогнемо. Осим новог посуђа, ученици ће добити и прилику да представе своје вјештине, јер ће током Демофеста управо они бити задужени за 'катеринг' учесника и особља фестивала. Захвални смо компанији Металац на овој сарадњи и поносни смо на чињеницу да настављамо да отварамо нова врата за младе, надарене људе, не само из домена музике, већ и других области“, казала је Јанковићева.

Она је подсјетила да је Демофест и раније реализовао друштвено одговорне акције, од прикупљања донација за дјецу погођену поплавама до сакупљања пластичног отпада за рециклажу.

И компанија Металац иза себе има бројне сличне активности, попут подстицања својих кадрова на заснивање породице, спонзорисања спортских клубова који окупљају више од 600 дјеце и младих или подржавање музичких фестивала. Стога, на приједлог бањалучког фестивала је одмах позитивно одговорено.

“Позив Демофеста нас није изненадио, али јесте наишао на симпатије. Слатко је и то што је дошао из Бањалуке, гдје деценијама имамо сјајне партнере и гдје људи радо купују наше посуђе. Ми смо компанија са 14 предузећа и 2.000 запослених, те нам је било лако одговорити на писмо Демофеста и подржати њихову сјајну замисао да помогну ученицима Угоститељске школе, будућим куварима, да остваре неке своје жеље“, поручила је Надица Вујић Митровић, директор маркетинга компаније Металац.

Предраг Тошић, професор куварства и услуживања у Угоститељској школи, изразио је захвалност Демофесту и Металцу, те задовољство што ће ученици ове школе добити прилику да покажу своја знања и вјештине.

“Тако ће три дана Демофеста, поред доброг звука и забаве, протећи у укусним и квалитетним оброцима које ће припремати наше будуће наде гастрономије, у посуђу врхунског квалитета. Захваљујемо се Демофесту и посуђу Металац на указаном повјерењу, а вас, драги наши суграђани, позивамо да нам се придружите на Демофесту, да се забавимо и закувамо“, рекао је Тошић.

Генерални спонзор деветог Демофеста је Нектар пиво, пријатељ фестивала је и ове године компанија м:тел, док је званични телефон фестивала Huawei P9, креиран у сарадњи са компанијом Leica.

Све информације о фестивалу доступне су на веб страници www.demofest.org , као и званичној Фејсбук страници, на адреси facebook.com/Demofest.