latinica  ћирилица
18/07/2016 |  20:42 ⇒ 22:23 | Аутор: Б92

Филм године "Седморица величанствених" у кинима у септембру (ВИДЕО)

Амерички дугоочекивани филм "Седморица величанствених" у кина у региону стиже крајем септембра.

Сценарио су заједнички написали Џон Ли Хенкок (сценариста и редитељ хваљене спортске драме "Прича о прваку" за који је Сандра Булок освојила Оскара) и Ник Пицолато (сценариста тренутно једне од најпопуларнијих телевизијских серија "Прави детектив") па је логично очекивати филм који ће, осим што ће постати сигуран кино-хит, бити и мамац за праве филмољупце.

Уз Дензела Вошингтона главне улоге у "Седморици величанствених" остварили су Крис Прат, Итан Хоук и Питер Сарсгард, а придружују им се и Винсент Донофрио, Бјунг Ху-Ли, Мануел Гарсија-Рулфо, као и Мартин Сенсмиер. Акцијски спектакл "Седморица величанствених" је римејк ремек-дјела "Седам самураја", највећег јапанског редитеља Акире Куросаве који се данас налази на скоро свим листама најбољих и најутицајнијих филмова икада снимљених. Године 1960. снимљен је и истоимени вестерн класик са Јулом Бринером, Елијем Велчом, Чарлсом Бронсоном и Стивом Меквином у главним улогама.

Градић Роуз Крик налази се под смртоносном контролом индустријалиста Бартоломеа Богеа због чега очајни грађани траже помоћ седморице одметника, ловаца на главе, коцкара и унајмљених револвераша – Сема Числома, Џоша Фарадеја, Гуднајта Робичоа, Џека Хорна, Билија Рока, Васкеза и Реда Харвеста.

Док припремају град на крвави обрачун за који знају да ће кад-тад услиједити, седморица плаћеника на крају се неће борити искључиво за новац, већ и за нешто много вриједније...