latinica  ћирилица
28/06/2016 |  12:08 ⇒ 13:35 | Аутор: РТРС

Конференција беба у Приједору (ВИДЕО)

У Приједору је одржана Конференција беба. На малом градском тргу, ове године окупило се 140 малишана. Право учешћа су имале бебе рођене од 29. јуна прошле године.
Конференција беба у Приједору - Фото: РТРС
Конференција беба у ПриједоруФото: РТРС

Поклоне су добили сви, док је градоначелник Приједора Марко Павић, посебно наградио бебу рођену 16. маја - на Дан града, најмлађу и најстарију бебу у претходној години, те бебу са највише браће и сестара.

Конференција беба у Приједору (Фото: РТРС)

Умјесто једне, на срећу, градоначелник је награду за бебу рођену 16. маја морао удвостручити, јер је она отишла у руке близанаца Милице и Давида Бабић.

Белма Форић као шесто дијете у својој породици, однијела је награду- беба са највише браће и сестара. Мали Данијел Поповић добио је награду за најстарију бебу, док је титула најмлађе припала Мартини Дрнделић.

Број рођених у Приједору баш као и у цијелој Српској све је мањи. Да би требало рађати више дјеце , сагласни су родитељи и локалне власти.

- Овакве манифестације се организују да се млади људи потакну да што више рађају дјеце а нема веће радости ни у породици, ни у граду него кад се роди ново мало створење које креће ка својој, а и будућности овог града - каже Миленко Ђаковић, замјеник гардоначелника.

Организатор Конференције беба је градска управа Приједора, а захваљујући бројним привредним субјектима све бебе добиле су поклон.