latinica  ћирилица
25/06/2016 |  19:56 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Бањалука -олдтајмери у духу старих времена (ФОТО и ВИДЕО)

На бањалучком Тргу Крајине данас је одржана међународна изложба олдтајмера.
Олд тајмери - Фото: РТРС
Олд тајмериФото: РТРС

Ауто-мото друштво "Бањалука", организатор манифестације, окупило је на централном градском тргу 80 старих возила и мотоцикала из цијелог региона.

Упркос високим температурама, у Бањалуку су их довезли њихови власници из свих дијелова БиХ, Србије, Хрватске, Словеније, чак и Њемачке.

"Аутомобил је 1983. година, купио сам га 2012. године. Рестаурација је трајала годину дана, мукотрпна рестаурација да би дошло до овога. Био је у веома лошем стању", каже Младен Секованеч, власник олдтајмера из Хрватске.

Потребно је много труда да би један олдтајмер из 1953. године био у овако добром стању. Ова „Буба“, најстарији је аутомобил те врсте регистрован у БиХ. Често га можемо видјети, јер још крстари бањалучким улицама.

"Када се возите 80 на сат кроз природу, можете да миришете природу, да је посматрате, да у њој уживате и помало се се вратимо у нека стара времене када се много спорије живјело", рекао је Зоран Павловић власник олдтајмера из 1953.године.

Сјећање је то на времена када су аутомобили на улицама били ријеткост, а мјеста за паркирање било напретек.

Својим шармом и овај пут су привукли велику пажњу пролазника, а оним млађима дали прилику да о историји аутомобилске индустрије сазнају више.