latinica  ћирилица
24/06/2016 |  16:13 | Аутор: СРНА

Путин: Брегзит ће имати посљедице по Русију

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је да ће резултати референдума о изласку Велике Британије из ЕУ имати посљедице по Русију.
Владимир Путин (Фото: Sputnik/Mikhail Klementiev) -
Владимир Путин (Фото: Sputnik/Mikhail Klementiev)

Путин је нагласио да се Русија никад није мијешала у процес "Брексита", нити је утицала на њега, нити су њени званичници давали изјаве о њему.

"Прије и након тог гласања у Великој Британији већ сам говорио да се ми никад нисмо мијешали у тај процес, никад нисмо излазили са изјавама тим поводом, понашали се, према мом мишљењу, веома коректно и наравно, пажљиво пратили шта се дешава, али никад нисмо утицали на тај процес, нити смо покушавали то да радимо", додао је Путин новинарима на крају своје посјете Ташкенту, преноси Спутњик.

Путин сматра да ће тржишта да реагују на излазак Британије из ЕУ, али ће се опоравити у средњорочној перспективи. Он је додао да не мисли да ће се "Брексит" одразити на питање европских санкција.

Предсједник Путин је оцијенио да тврдња британског премијера да ће због изласка Велике Британије из ЕУ "Путин бити срећан" представља некоректан покушај да се утиче на друштвено мњење у Великој Британији.

"Верујем да то није ништа друго до некоректан покушај да се утиче на јавно мњење у својој земљи. Али, као што видимо, чак ни то није довело до жељеног резултата. А посебно након гласања изјављивати о неком ставу Русије, према мом мишљењу, нико нема право. Ово није ништа друго до израз ниског нивоа политичке културе", истакао је Путин.