latinica  ћирилица
19/06/2016 |  21:22 ⇒ 22:04 | Аутор: ТАНЈУГ

Ново издање књига прича Михајла Пантића

Издавачка кућа Архипелаг објавила је у својој едицији "Златно руно" ново издање једне од најпознатијих књига прича Михајла Пантића "Овога пута о болу".
Илустрација (Фото: Thinkstock) -
Илустрација (Фото: Thinkstock)

Приче у књизи "Овога пута о болу" приповедају о ономе о чему је најтеже и најизазовније говорити - о елементарним стварима и о елементарним осјећањима, о љубави и болу, о сусрету с првим и посљедњим стварима људског живота, о часовима средовјечног очаја и о часовима узлета у којима свакодневица стиче смисао, макар колико краткотрајан и макар колико варљив.

Тај нарочити тренутак људског живота писац препознаје као истински час приче, једино вриједан живота и једино достојан причања.

У причама Михајла Пантића јунаци у конкретизованом простору Новог Београда (Србија) живе са искуством данашњег дана, покушавајући да из властитог искуства изразе основне елементе емотивног свијета.

Отуда се у овим причама љубав јавља као одлучујућа сила модерне егзистенције.

У књизи "Овога пута о болу" срећемо упечатљиве приче о љубави и смрти, о узлету и досади, о чуду и празнини.

Писац на аутентичан начин приповједа о часовима у којима нас емоције повуку у висине открића или нас приземље у празнину свакодневице.

О тим темама одавно се у српској прози није писало тако убједљиво као у причама Михајла Пантића, наглашава издавач.

"Архипелаг" је објавио треће издање књиге "Овога пута о болу" за коју је Пантић добио Награду града Београда за књигу године и награду “Мајсторско писмо“.

У издању "Архипелага" објављене су Пантићеве приповједачке књиге "Вондер у Берлину", "Седми дан кошаве", "Ако је то љубав" и "Ходање по облацима", као и књиге есеја и путописа "Сланкамен" и "Стан без адресе".