latinica  ћирилица
31/05/2016 |  19:42 ⇒ 19:51 | Аутор: sputniknews.com

Калифорнија: Гласајте за Клинтонову јер пријети нови хладни рат

Гувернер највеће америчке државе, Калифорније, Џери Браун позвао је гласаче да подрже кандидаткињу из редова демократа Хилари Клинтон због предстојећих глобалних пријетњи са којима ће се суочити Америка, укључујући могућност уласка у нови хладни рат.
Хилари Клинтон - Фото: AP
Хилари КлинтонФото: AP

"Наша земља се суочава са пријетњама за опстанак због глобалних промјена које су услиједиле у виду ширења нуклеарног наоружања. На видику је нови хладни рат. Довољно су демократе ратовале саме са собом, сада наступају прави избори. Хилари Клинтон има огромно искуство, поготову ако се узме у обзир да је била на дужности државног секретара, дакле има јасну слику о постојећим проблемима и спремна је да води земљу од првог дана предсједавања“, рекао је Браун у писму које је послао свим колегама из партије, али и независним бирачима.

Он је додао да ће Клинтонова практично постати једини кандидат из редова демократа, иако није умањио ни значај Бернија Сандерса, који се залаже са смањење економске неједнакости у Америци, подсјетивши да се за ту идеју и он сам залагао још 1992. године.

Према подацима посљедњих анкета, Клинтонова и Трамп уживају практично једнаку подршку од стране гласача. Избори у САД биће одржани у новембру ове године.

Опширније: http://rs.sputniknews.com/svet/20160531/1106104396/sad-izbori-kalifornija-klintonova.html#ixzz4AFxEUCji