latinica  ћирилица
30/05/2016 |  18:32 ⇒ 18:33 | Аутор: Index.hr

Шекс: Почео лов на душе 12 заступника МОСТ-а

Владимир Шекс дугогодишњи функционер ХДЗ-а оцијенио је да хрватска Влада не може опстати без Карамарка. "Ако он буде опозван, то ХДЗ ради свога дигнитета и улоге не може прихватити", сматра Шекс.
Владимир Шекс - Фото: Wikipedia
Владимир ШексФото: Wikipedia

"Сада ће почети лов на заступнике МОСТ-а да их се примора да промијене став, за ових 12. Логично је да ће се ХДЗ бринути за душе тих 12 МОСТ-оваца, да промијене мишљење. А основа за то може бити одлука Комисије. Ради се о политичком наговарању и договорима. ХДЗ ће, претпостављам, убјеђивати поједине припаднике МОСТ-а, да не гласају за опозив Карамарка, јер тако гласају за  властити опозив. ХДЗ неће прихватити да жртвовује свог предсједника странке".

"МОСТ има лијепе и романтичарске формуле, али оне немају везе с реалном политичком стварношћу. И ХДЗ би претрпио велику политичку штету у случају поновљених избора".

"Ако срушите Карамарка, доћи ће до нових избора, отворићете пут Милановићу, који може са стране да се смјешка и чека да други одраде оно што би он требао одрадити", каже Шекс, образлажући стратегије увјеравања којима би се ХДЗ могао послужити.

"Сви су свјесни да добровољни силазак с власти и распуштање Сабора значи да ће бирачи казнити одговорне, а сви сматрају да би они могли бити кажњени у таквој политичкој игри".