latinica  ћирилица
30/05/2016 |  13:42 | Аутор: СРНА

Селаковић: Србија ће наставити да испуњава услове

Министар правде Србије Никола Селаковић рекао је данас да једино што очекује поводом отварања првих преговарачких поглавља јесте да ће "неко умети да цијени оно што је Србија урадила на том плану."
Никола Селаковић - Фото: ТАНЈУГ
Никола СелаковићФото: ТАНЈУГ

"Не бих спекулисао са ставовима одређених држава чланица, оне вјероватно на то имају право и поступају како мисле да треба", рекао је Селаковић, одговарајући на питање новинара поводом хрватске блокаде отварања поглавља 23.

Селаковић је истакао да ће Србија наставити да вриједно и радно испуњава услове и критеријуме и унапређује свој систем владавине права, јер је то потребно, како је рекао, ради будућности грађана Србије и привреде.

"Србија је испунила много услова, можда чак и више него што су то друге чланице у тренутку ступања у чланство ЕУ", нагласио је Селаковић, који данас борави у Панчеву.

Он није желио да коментарише одлуку Вишег суда у Београду о неизручењу три члана Српске радикалне странке.

Виши суд у Београду правоснажно је одлучио да нису испуњени законски услови за хапшење и изручење троје радикала, Вјерице Радете, Јова Остојића и Петра Јојића, које је Хаг тражио због непоштовања суда.