latinica  ћирилица
30/05/2016 |  12:40 ⇒ 13:05 | Аутор: СРНА

Пендеш и Буљевић о унапређењу сарадње у области безбједности

Министар одбране БиХ Марина Пендеш и министар одбране Хрватске Јосип Буљевић разговарали су данас у Сарајеву о унапређењу сарадње у области безбједности коју би, како су оцијенили, требало подићи на виши ниво.
Министар одбране БиХ Марина Пендеш и министар одбране  Хрватске Јосип Буљевић - Фото: СРНА
Министар одбране БиХ Марина Пендеш и министар одбране Хрватске Јосип БуљевићФото: СРНА

Пендешева је захвалила Министарству одбране Хрватске и Министарству иностраних послова који посљедњих неколико година интензивно лобирају за БиХ када је ријеч о евроатлантским и европским интеграцијама.

"Регионална сарадња представља веома битно питање, не само између наше двије земље, већ и са Црном Гором која постаје чланица НАТО-а, те са Србијом и осталим земљама", рекла је Пендешева на конференцији за новинаре.

Министар одбране Хрватске навео је да ова земља даје пуну подршку евроатлантском и европском путу БиХ.

"Хрватска жели да види БиХ као чланицу европске и НАТО породице што прије и БиХ ће на том путу имати пуну подршку Владе Хрватске и њених институција", рекао је Буљевић.

Он је навео да ће Министарство одбране Хрватске дати пуну подршку БиХ на путу ка НАТО-у, у виду техничке помоћи и лобирања.

"Ми смо сусједне земље, историјски смо упућени једни на друге и наша је жеља да заједно градимо успјешну будућност", поручио је Буљевић.