latinica  ћирилица
30/05/2016 |  10:55 ⇒ 12:59 | Аутор: РТРС

Добој: Отворен 17.Театар фест (ВИДЕО)

Представом "Ноћ богова", хрватског писца Мире Гаврана коју је режирао Марко Манојловић, у Добоју је синоћ отворен 17.Театар фест.
"Театар фест" у Добоју - Фото: РТРС
"Театар фест" у ДобојуФото: РТРС

Вечерас, другог такмичарског дана , публици ће се представити Народно позориште Тузла представом "Будала на вечери" Франсиса Вебера, коју је режирао Мидхат Кушљугић.

- Овдје смо због вас да покушамо да срушимо све границе и подржимо оне који хоће више, боље и креативније, рекао је на отварању Тетар феста београдски глумац Војин Ћетковић.

- Ми који вјерујемо у магију позоришта клањамо се вама који сте нам поклонили овај фестивал. Нека вам дуго траје, поручио је Ћетковић.

"Ноћ богова" је комад о љубави, пријатељству и владању, пун неочекиваних обрта Осим Ћетковића, главне ликове тумаче Дејан Луткић и Небојша Илић .

- Мени се чини најдоминантнија та тема однос умјетника и оних који су на власти и то је мени што је најузбудљивије овдје, додао је Илић.

Прије представе, почетак фестивала озваничила је помоћница министра просвјете и културе Милица Котур.

- Настојали смо да изаберемо квалитетне представе, да то буду представе с којима ће публика бити задовољна, али не да то буду класичне комедије, истакао је Војо Чакаревић, Центар за културу и образовање у Добоју.

Сутра ће глумци Шабачког позоришта извести представу "Кидај из моје кухиње". Четвртог такмичарског дана, у сриједу, 1. јуна, наступиће Град позориште Градишка с представом "Кумови", а дан послије глумци бањалучког Народног позоришта извешће представу "Синови умиру први".