latinica  ћирилица
29/05/2016 |  09:03 ⇒ 12:54 | Аутор: СРНА

Путин: Ојачаћемо везе са Атином и Светом Гором (ВИДЕО)

Русија ће ојачати везе са Грчком и Светом Гором, док ће духовно сродство и повјерење одредити природу наших традиционално блиских и пријатељских односа у будућности, рекао је руски предсједник Владимир Путин на састанку са члановима Светог синода.
Владимир Путин - Фото: Screenshot/YouTube
Владимир ПутинФото: Screenshot/YouTube

Руски предсједник је истакао да иста вјера и узајамна љубав током вијекова уједињују Грке и Русе и помажу им да превазиђу потешкоће, те додао да је то било евидентно током ослободилачких покрета на Балкану и у свим другим фазама у свјетској историји.

- Реликвије донесене у нашу земљу са Атоса приказују растуће везе између Русије и Свете Горе - рекао је Путин, помињући појас Пресвете Богородице из манастира Ватопед и десну руку Светог Ђорђа из манастира Ксенофонт, преноси ТАС.

Путин је изразио наду да ће бити настављена висока, узвишена мисија Атоса и светогорских манастира, истичући да је сваки човјек који је ногом ступио на ову свету земљу, осјетио нешто посебно.

Православни хришћани црпе духовно знање и снагу са Атоса, нагласио је Путин, те захвалио свештенству и братству за гостопримство и добар однос према Русима на Светој Гори.

Путин је данас завршио дводневну посјету Грчкој.