latinica  ћирилица
28/05/2016 |  09:21 ⇒ 09:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Сукоб Трампових присталица и противника (ВИДЕО)

Полиција у Сан Дијегу ухапсила је 35 особа након што су се у петак по завршетку митинга, највјероватнијег републиканског предсједничког кандидата Доналда Трампа, међусобно сукобиле његове присталице и противници.
Протести - Фото: Screenshot/YouTube
ПротестиФото: Screenshot/YouTube

Нико није повријеђен у сукобима нити је причињена материјална штета, саопштила је полиција.

Сукоби су избили на улицама Сан Дијега, након што се испразнила конференцијска сала у којој је Трамп одржао митинг уочи унутарстраначких избора у Калифорнији, заказаних за 7. јун.

Полиција је окупљање испред конференцијског центра у граду, који се налази недалеко од границе са Мексиском, прогласила незаконитим, пренио је Би-Би-Си.

Неколико десетина полицајаца је распоређено како би раздвојило Трампове присталице и противнике, који су се међусобно вријеђали, док су поједини демонстранти полицајце гађали флашама воде.

Становништво у Сан Дијегу трећином је латинског поријекла, а стотине хиљада људи свакодневно нелегално прелази границу са Мексиком.

Трамп је поручио да ће изградити зид на граници како би спријечио прилив илегалних имиграната.

Он је на свом налогу на Твитеру оцијенио да се полиција након митинга "фантастично изборила са насилницима, који су покушали да угрозе веома миран и посјећен скуп".

Трамп је освојио довољан број делегата да би освојио номинацију Републиканске странке за предсејдника САД, а званично ће бити именован кандидатом републиканаца на кључној страначкој конвенцији у Кливленду у јулу.