latinica  ћирилица
28/05/2016 |  07:59 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Финале Лиге шампиона (ВИДЕО)

Реал или Атлетико? Која страна Мадрида ће се радовати, бијела или црвено- бијела?
Лига шампиона - финале - Фото: илустрација
Лига шампиона - финалеФото: илустрација

Реал и Атлетико вечерас у Милану одлучују о побједнику Лиге шампиона. Утакмица почиње у 20 часова и 45 минута. 

На Сан Сиру или Ђузепе Меаци, у репризи финала од прије двије године, Реал и Ателтико боре се за најважнији трофеј у Европи- трофеј побједика Лиге шампиона.

Краљевски клуб вечерас има прилику да по једанаести пут пригрли трофеј. И са досадашњих десет освојених, екипа са Сантијаго бернабеа најуспјешнија је на старом континенту. Вечерас, у улози фаворита, очекују нови тријумф.

- Биће то сигурно тешка утакмица, агресивна, тврда, али никако груба. Спремни смо, имали смо петнаест дана за припрему, и вјерујемо да смо бољи и квалитетнији ривал. Очекујем трофеј – каже тренер Реала Зинедин Зидан.

Зидан нема проблема са повријеђеним играчима, тако да ће моћи да изведе најјачи састав. Велики оптимисти и играчи краљевског клуба.

- Наравно да притисак постоји, али вјерујем да смо бољи и квалитетнији тим. Знамо како ће они играти, али имао знање и снагу како да се томе супротставимо. Вјерујем да ћемо се на крају радовати – каже Серхио Рамос.

Хоће ли Атлетику коначно и трећа бити срећа. До саду су "јорганџије" два пута играле финале, 1974. и 2014. и оба пута погнуте главе напустили су терен. Атлетико је на путу до финала елиминисао и Барселону и Бајерн, тако да у овај дуел улази са великим амбицијама.

- Свјесни смо ко је на другој страни, један од најбољих клубова свијета. Али ако смо елиминисали већ неке великане, што не би и вечерас славили. Покушаћемо од старта да преузмемо контролу и дамо све од себе да дођемо до трофеја -  каже тренер Атлетика Диего Симеоне.

Играчи Атлетика силно желе да се реванширају за пораз од прије двије године, свјесни да то неће бити и лако остварљиво.

- Не вриједи се враћати у прошлост. Савладали смо много пута Реал осим у финалу у Лисабону. Искусили смо побиједе над Реалом и то ћемо покушати да искористимо и да примјенимо у овој утакмици – каже Коке.

Утакмица у Милану, Реал – Атлетико, почиње у 20 часова и 45 минута.