latinica  ћирилица
06/05/2024 |  15:37 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

Све спремно за тениски турнир "Добој опен 2024" (ВИДЕО)

Све је спремно за 17. издање Међународног тениског турнира "Добој опен 2024". У борби за улазак у прво коло у квалификацијама наступа 47 играча из свих крајева свијета.
Тениски турнир у Добоју - Фото: РТРС
Тениски турнир у ДобојуФото: РТРС

Побједом над осам година старијим тенисером, петнаестогодишњи Никша Смиљанић обезбиједио је улазак у друго коло квалификација.

Подршка са трибина каже била је вјетар у леђа да оствари најбољи резултат у каријери.

- Некако, као да је ментална снага и побиједила у том мечу. Пријала ми је подрша и ево надам се да ће и данас бити исто тако - истакао је Смиљанић.

Денис Спахић, тренер Тениског клуба "Добој" каже да је изненађен успјехом младог Смиљанића с обзиром да има само 15 гофина.

Први пут на турниру учествује Јерко Бркић из Хрватске. Условима за игру је и више него задовољан.

- Квалитет турнира на фјучерсима уопштено је јако тежак, од почетка кад сам кренуо пролазити све то. Надам се позитивном резултату и видјећемо - рекао је Бркић.

На турниру учествује 20 играча из БиХ, двојица су из ТК "Добој", осим Смиљанића и Андреј Недић који је постављен за трећег носиоца.

- Одзив играча је био одличан с обзиром на број турнира тренутно. Имамо неколико турнира и у Хрватској и Србији - навео је Владимир Ерг, супервизор "Добој опена 2024".

Драган Драгичевић, секретар Тениског клуба "Добој" нагласио је да је ова година добро почела за овај спортски колектив.

- Прољеће је било лијепо, тако да смо стигли све урадити чак и неке инфраструктурне радове, санирали смо тоалете и свлачионице, јер смо рачунали да је између 1.500 - 1.700 играча из свих крајева свијета прошло кроз наш турнир за све ове године - рекао је Драгичевић.

Пуну подршку у организацији турнира прижила је Градска управа.

Mечеви првог кола на програму су сутра послије подне.