latinica  ћирилица
28/05/2016 |  07:57 ⇒ 13:35 | Аутор: РТРС

РГ: Ђоковић против Беденеа (РТРС, 17.00/ВИДЕО)

На другом Гренд слему сезоне Ролана Гаросу данас су на програму мечеви шеснаестине финала.
Новак Ђоковић - Фото: АП
Новак ЂоковићФото: АП

Најбоља српка тенисерка Ана Ивановић елиминисана је данас са Ролан Гароса, пошто је у трећем колу поражена од Украјинке Елине Свитолине са 6:4, 6:4.

На терен ће у послијеподневним часовима и први рекет свијета Новак Ђоковић. Почетак мече је око 17 часова уз пренос на нашем програму. 

Противник Новаку Ђоковићу, за пласман у осмину финала, је Аљажа Бедене. Бедене је, иначе, рођени Словенац, који сада игра под британском заставом. Ђоковић и Бедене до сада су играли смо једном, и то на Аустралија опену прошле године, када је српски тенисер меч добио са 3:0.

Први рекет свијета истиче да очекује тежак меч јер, како каже, Бедене и он се добро познају, неколико пута су и тренирали заједно. Занимљиво је и да је Бедене један од најбољих сервера у досадашњем дијелу турнира, на трећем мјесту иза Карловића и Изнера. Ипак, очекује се да Новак Ђоковић преброди и ову препреку на путу ка трофеју и пласира се у осмину финала.

Подсјећамо, међу шеснасет најбољих пласирао се Виктор Троицки. Други рекет Србије, са 3:0 елиминисао је Жила Симона. Троицки ће сутра, за пласман у четвртфинале и свој најбољи резултат у каријери на Гренд слемовима, играти против актуелног шампиона Ролан Гароса, Стена Вавринке.