latinica  ћирилица
27/05/2016 |  10:08 ⇒ 10:24 | Аутор: ТАНЈУГ

Синиши Павићу награда за допринос комедији

Пзнати сценариста Синиша Павић добио је награду за свој допринос комедији и положају сценариста, синоћ у Југословенској кинотеци, у оквиру Међународног фестивала филмске комедије – Комеди фест, а награду му је уручила пјевачица Лепа Брена.
Синиша Павић - Фото: Novosti.rs
Синиша ПавићФото: Novosti.rs

„Свако ко ради, претпоставка је, има самопоуздање у себе. Истовремено, ако сте озбиљан стваралац, морате бити самокритични, стално сумњате у вриједност оног што радите, а та два осјећања су стално помијешана. Зато је признање које вам дају други нешто што вас увјерава да више мјеста има самопуздању, него сумњи”, поручио је Павић.

Он се осврнуо на свој највећи успјех, комедију „Тијесна кожа”, као најгледанији домаћи филм свих времена, који је претходио додјели награде, истичући да су за тај успјех били потребни добар текст и сјајни глумци.

„Ту нема баналности, простаклука, јефтиноће, ниједне атракције која би била скупа и која би попуњавала празнину у филму и одвлачила пажњу од саме приче, ако изузмемо Лепу Брену, која је и тада, као и сада, привлачила публику”, нашалио се творац култних ликова Пантића и Шојића.

Уручујући награду, Лепа Брена је поручила писцу да се она нада да је то само подстрек да зна колико га сви цијене, воле и колико поштују његов рад.

Током 48 година свог стваралаштва, Павић је пружио прилику да се насмијемо, да видимо упечатљиве карактере, глумцима је пружио могућност да направе бравурозне улоге, приказујући једно друштво и време, мишљење је сценаристе Димитрија Војнова.

Минутом ћутања, присутни у Кинотеци су одали и почаст преминулом глумцу Велимиру Бати Живојиновићу, након чега је приказан филм са Живојиновићем „Чудо невиђено”, а за који је сценарио писао Синиша Павић.