latinica  ћирилица
25/05/2016 |  17:39 ⇒ 26/05/2016 | 12:07 | Аутор: РТРС

Комеморација поводом смрти Бате Живојиновића

У великој сали Дома синдиката у Београду, данас је одржана комеморација поводом смрти великана српског и југословенског филма Велимира Бате Живојиновића.
Комеморација Бати Живојиновићу у Дому синдиката - Фото: ТАНЈУГ
Комеморација Бати Живојиновићу у Дому синдикатаФото: ТАНЈУГ

Чланови породице, пријатељи, страначке колеге и поштоваоци упутили су посљедњи поздрав Бати.

Комеморација је почела минутом ћутања, а затим су емитовани инсерти из филмова Песма са Кумбаре, Влак без возног реда, Узаврели град, Бреза, Скупљачи перја, Битка на Неретви, Мост, Мајстор и Маргарита, Валтер брани Сарајево, Балкан експрес и Лепа села лепо горе.

Lидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић поручио је да је Живојиновић учинио поносном странку чији је био члан, као и Србију.

Он је нагласио да се српска глумачка легенда никада није трудила да се према њој односе као према великој глумачкој звијезди јер је то увијек и била.

Истичући Батину велику популарност у Кини, Дачић је рекао да је приказивање филма "Валтер брани Сарајево" у тој земљи Бату учинило митом.

Дачић је рекао да не зна да ли је у стању да буде "тако велики глумац" и да се опрости од Живојиновића без суза, преносе београдски медији.

"Ипак, молим вас да га не испраћамо плачући јер је он заслужио велики аплауз. Нека му је вечна слава и хвала му за све, Валтер не може да умре, Валтер је бесмртан", додао је Дачић.

Друга комеморација биће одржана сутра у 11 часова у Старом двору Скупштине града Београда.

Два сата касније, у 13 часова на Новом гробљу у Београду, биће одржано опело, а затим ће славни Валтер бити испраћен на вјечни починак у Алеји великана.