latinica  ћирилица
25/05/2016 |  16:34 ⇒ 17:33 | Аутор: РТРС

Зворник: Информативни скуп незадовољних љекара Дома здравља

У Зворнику је одржан скуп који је организовао Струковни синдикат доктора медицине Републике Срспке - подружнице Зворник. Љекари кажу да управа ради незаконито и крши професионална права доктора медицине а као главни разлог наводе именовање начелнице Центра за ментално здравље.
Зворник - Фото: РТРС
ЗворникФото: РТРС

Одржани скуп посљедица је незадовољства Струковног синдиката доктора медицине подружнице Зворник одлуком УО зворничког Дома здравља да смијени Ирену Јањић с мјеста начелнице Центра за ментално здравље и на њено мјесто постави психолога Марину Новаковић. Кажу ради се о кршењу закона и Статута ове установе.

- По важећем Статуту зворничког Дома здравља- Центар за ментално здравље, начелник може бити само психијатар, доктор специјалиста психијатар, каже Горан Бјековић, члан ГО Струковног синдиката љекара Зворник.

Из Синдиката истичу да се овдје ради о партијском запошљавању, јер је отац Марине Новаковић недавно прешао из ПДП-а у ДНС.

Отац новоименоване начелнице Радивоје Новаковић каже да нема говора о партократији и да су инсинуације Бјековића нетачне.

- Моја кћерка, што се тиче стручности, апсолутно испуњава све услове. С поносом могу рећи да је то најмлађи специјалиста медицинске психологије у БиХ, да је магистар психологије, појашњава Радивоје Новаковић, одборник ДНС-а у Скупштини града.

Зворничким докторима подршку је дао предсједник Уније здравствених радника Српске , Миодраг Фемић: "Оно што желимо јесте да сачувамо струку, да сачувамо овај објекат, односно Центар менталног здравља, да сачувамо вас као пацијенте и да можемо да пружимо адекватну услугу како даваоци услуга."

Директор Дома здравља Радивоје Аћимовић нам је рекао да је све рађено у складу са законом и да се оваквим скуповима жели дестабилизовати ова установа и створити подјела међу запосленима.