latinica  ћирилица
29/04/2016 |  11:45 ⇒ 12:46 | Аутор: СРНА

Принц Александар честитао Васкрс

Принц Александар Карађорђевић честитао је Васкрс Његовој светости патријарху српском Иринеју, архијерејима, свештенству, монаштву Српске православне цркве и свим грађанима Србије и Републике Српске који највећи хришћански празник прослављају по јулијанском календару.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

У честитики се наводи да српски народ постоји у сложеним временима и да памти да је за Васкрс био бомбардован, не случајно и не једанпут.

"Ми смо народ који памти и који кроз памћење потврђује своје право да постоји и своју обавезу да прашта. Ми не заборављамо, како страдање оних који су примили мученичку смрт не би било узалуд", навео је принц Александар.

Он је додао да српски народ памти и посљедње ријечи Спаситеља са крста и моли се "да нам свима буде опроштено и да оправдамо своје животе".

"Ми то дугујемо једни другима и самима себи, ми смо то дужни онима који долазе за нама, јер им морамо оставити наслеђе љубави, милосрђа и наде. Ми то дугујемо као људи који стварају и поштују живот, као људи вредни спасења и вредни труда и љубави нашег Створитеља", наводи се у честитки.

Карађорђевићи су свима који овај празник над празницима прослављају у времену и у складу са одлукама и свештеном традицијом васељенских сабора, упутили поруку мира и вјере у вјечни живот у свјетлости и истини.