latinica  ћирилица
29/04/2016 |  11:23 ⇒ 12:50 | Аутор: РТРС

Требиње: Васкршњи пакети за најугроженије (ВИДЕО)

Центар за социјални рад Требиње традиционално, пред васкршње празнике, обезбиједио је пакете помоћи за социјално најугроженије породице у овом граду.
Требиње - Подјела Васкршњих пакета - Фото: РТРС
Требиње - Подјела Васкршњих пакетаФото: РТРС

Уз то подијељена су и васкршња јаја корисницима Народне кухиње, Дневног центра за старе, старим самохраним особама и дјеци са посебним потребама из удружења "Сунце нам је заједничко". 

Из Центра за социјални рад у Требињу наводе да су обезбиједили 159 пакета хране и хигијенских средстава за 159 социјално најугроженијих породица. Истичу да су ове године одлуком градоначелника Требиња подијељени пакети с месом за 52 породице и пакети са слаткишима за 48 породица са троје и више дјеце из Требиња.

- У оквиру овог програма припремљени су месо и јаја за Епархију захумско-херцеговачку, односно народну кухињу
Епархије - каже Жељка Варага, социјални радник.

Пакети са основним животним намирницима и васкршња јаја донирани су, кажу у требињском Центру за социјални рад, манастирима Дужи и Светог Ђорђа на Грабу. Подјела пакета обављена је прије доласка медија. Представници Центра за социјални рад васкршња јаја подијелили су корисницима Дневног центра за старе, а потом су посјетили Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама "Сунце нам је заједничко".

Вриједност овог програма је око 22.000 марака, а средства су обезбијеђена из редовног буџета Центра за социјални рад.