latinica  ћирилица
29/04/2016 |  08:49 ⇒ 10:14 | Аутор: СРНА

Вучић: Нећу се кандидовати за предсједника Србије

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да се идуће године неће кандидовати на изборима за предсједника Србије, иако је увјерен да би побиједио.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је одбацио спекулације да ће сљедеће године истовремено бити одржани предсједнички и парламентарни избори, с обзиром на то да је СНС, на чијем је челу, побједом на парламентарним изборима добила мандат на четири године.

- Не пада ми на памет да будем предсједник Србије. Нећу да излазим на предсједничке изборе. Мени је народ дао повјерење да будем предсједник владе - рекао је Вучић за Телевизују "Прва".

Вучић је поновио да је једини сигуран партнер СНС у будућој влади Савез војвођанских Мађара и да ће бити "можда још по неко", али да сигурно неће правити владу са неким ко само чека да му "забоде нож у леђа".

Он је најавио да ће Влада Србије бити састављена од експерата и политичара, пренијели су београдски медији.

- Драго ми је да чујем жеље СПС-а. Једино СНС нема никакве жеље - рекао је Вучић, који је навео да се његов тим неће сваком допасти, али да у владу улази "само са добрим људима и да хоће да ради са људима који вјерују у програм који ће понудити".

Он је навео да је и лидер СРС-а Војислав Шешељ рекао да би ушао у коалицију са СНС-ом ако би се та странка одрекла проевропске политике.

- Разумијем Шешеља кад то каже, али ја у томе нећу да учествујем јер би то значило повратак на лошу потлитику. Ја имам одговорност за све грађане ове земље. Свакако је да у владу нећу да уводим свакога - рекао је Вучић.

Вучић очекује конситуисање скупштине најкасније за мјесец дана, а убрзо потом и нову владу.

Он је додао да опозиционе странке "праве циркус" са изборним резултатима како би одложиле формирање покрајинске владе у Војводини.

Вучић је поновио да ће предсједник Кине Си Ђипинг посјетити Србију крајем јуна.