latinica  ћирилица
28/04/2016 |  19:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Бејнер назвао Теда Круза "Луцифером"

Бивши предсједник доњег дома америчког парламента, републиканац Џон Бејнер, назвао је данас кандидата за номинацију Републиканске странке за предсједника САД Теда Круза "правим Луцифером".

Бејнер је такође рекао да, ако Круз буде званично проглашен кандидатом Републиканске странке на предсједничким изборима у новембру, он неће гласати за њега, пренио је британски Би-Би-Си.

Сукоб Бејнера и Круза потиче из времена кад је Круз предводио групу конзервативаца тврде линије у покушају блокаде владе крајем 2013. године због спора око буџета.

"Ја имам пријатеље међу демократама и међу републиканцима. Слажем се са готово свима, али никад у животу нисам сарађивао са таквим скотом", рекао је Бејнер у јавној дебати на Универзитету Стенфорд у Калифорнији.

На питање новинара да коментарише Бејнерову изјаву, Круз је одговорио: "Он је дозволио да проговори Трамп из њега."

"Кад ме Џон Бејнер назове Луцифером, он то није рекао мени, него вама", поручио је Круз својим присталицама.

Бејнер, који је био најмоћнији републиканац у америчкој политици док није поднио оставку на ту функцију у октобру прошле године, назвао је фаворита за номинацију републиканаца Доналда Трампа "пријатељем са којим размјењујем поруке".

Он је додао да је са Трампом годинама играо голф и да ће, уколико он постане кандидат странке за предсједника САД, гласати за њега.