latinica  ћирилица
27/04/2016 |  10:03 ⇒ 12:30 | Аутор: БЕТА

Полицијска акција на Косову, издат налог за хапшење Азема Суље

Косовска полиција и Еулекс рано јутрос започели акцију хапшења и претреса станова неколико особа за које се сумња да су укључене у злоупотребе око продаје имања у околини Чаглавице, потврђено је из Еулекса.
 - Фото: ТАНЈУГ
Фото: ТАНЈУГ

Портпаролка Еулекса Драгана Николић Соломон рекла је да су у акцију укључене велике снаге полиције, али није саопштила детаље операције.

Приштински медији јављају да полиција има налог за хапшење посланика Демократске партије Косова Азема Суље, који према истим изворима није пронађен у свом стану.

Срна преноси да се Азем Суља, ујак актуелног предсједника самопрокламованог Косова Хашима Тачија, доводи у везу са илегалним заузимањем више десетина хектара у рејону Чаглавице, у власништву друштвених пољопривредних предузећа, узурпацију више десетина хектара пољопривредног земљишта у власништву Срба, те у везу са дивљом градњом објеката у рејону Ветерник, на километар удаљености од центра Приштине.

Према полицијским изворима, Азем Суља добио је дојаву да ће акција бити покренута јутрос, па је, користећи утицај и моћ, успио да побјегне са Косова.

Портал Коха јавља да су међу приведенима и возач Суље и пет других особа.

Очекује се да након окончања акције полиција објави саопштење за медије.

Извор: Бета/Срна