latinica  ћирилица
27/04/2016 |  08:39 ⇒ 09:11 | Аутор: Блиц

Србин обуздао агресивног путника, авион принудно слетио

Неименовани путник пријетио је јуче посади пољског авиопревозника “Лот” усљед чега је авион на лету од Варшаве до Торонта морао принудно да слети у Рејкјавик.
Пољски авиопревозник Лот - Фото: Wikipedia
Пољски авиопревозник ЛотФото: Wikipedia

У летјелици се налазио и Србин Александар Б. (41) који је обуздао агресивног путника којег је након слијетања у исландску престоницу преузела локална полиција. Александар описује за да је путник убрзо након полијетања авиона прво почео да се свађа са осталим путницима.

"Неко вријеме након полијетања, један онижи путник арапског поријекла почео је на лошем енглеском језику да се свађа са путницима. Убрзо је дошла посада авиона да га умири, али је путник тада постао још агресивнији", прича Александар Б., рођени Сарајлија који живи у Торонту, а који се у Канаду враћао из посете породици у Србији.

Александар додаје да је путник тада почео да пријети посади авиона када је и он одлучио да приђе.

"Препирка је трајала неко вријеме, а како је галама расла, устао сам са свог мјеста и приближио му се. Тада је почео да виче како ће сви изгинути, понашао се као лудак. Путници су почели да паниче. Како сам био иза њега, зграбио сам га с леђа и нисам га пуштао док му стјуарти нису ставили пластичне лисице. Држали су га тако одвојеног док нисмо слетјели у Рејкјавик. Нисам се плашио јер сам одмах видио да је безопасан", додаје Александар.

Пилот је због безбjедности путника одлучио да приземљи авион у Рејкјавик гдjе је агресивног путника одвела локална полиција.

Александар каже да су сви путници преноћили у Рејкјавику одакле су данас другим авионом наставили лет ка Торонту.

И пољски медији извјестили су данас о инциденту на лету од Варшаве до Торонта.