latinica  ћирилица
27/04/2016 |  08:25 | Аутор: ТАНЈУГ

Џони Штулић: Азра није хрватски бенд, ја сам Азра

Певач и гитариста легендарне рок групе Азра Бранимир Џони Штулић реаговао је на изјаву Синише Шкарице, уредника некадашњег "Југотона", данас "Кроација рекордса", да је та дискографска кућа власник снимака Азре.
Џони Штулић - Фото: blic.rs
Џони ШтулићФото: blic.rs

Хрватски портал "Индекс" пренио је Штулићеву реакцију, коју је овај кантаутор упутио тамошњем порталу "Трис".

"Ја сам АЗРА и једини плаћам чланарину и немам ниједно хрватско крвно зрнце , нити сам дијете хрватско-српског брака, дакле АЗРА није хрватски бенд, као што ни Левис фармерице нису из Вараждина, иако су их производили осамдесетих", поручио је Штулић путем члана свог правног тима Зорана Живковића за портал "Трис".

Штулић је ту демантовао и да је добио било какав новац од Шкарице и навео да "Југотон" крије ауторске уговоре, јер би они показали да је потписао само право на кориштење на шест мјесеци и да није продао власничка права.

"У папирима, које сам ја потписивао на шест мјесеци, нигдје нема да су мастери "Југотоново" власништво, нити је "Југотон" икад ишта купио од мене, они су плаћали сами себи да би имали право експлоатације на шест мјесеци, у то су време они били друштвено власништво - дакако, претходно национализовано, значи другоме отето, стога за друкчије пословање и не знају - док су закони нагонили на заједништво, а право на коришћење није власничко право, које је моје, јер им и потписујем типске папире на шест мјесеци, зато не показују, то јест крију ауторске уговоре из којих је то очигледно и који су основа и срж овог случаја", тврди Штулић.

Он наводи да, "ако из "Крорека" кажу да су имали уговор са самном,који потврђује да су они власници изворног снимка, то само значи да га немају, јер би га иначе показали, непотребно је рећи да је то чиста лаж".

"Што се тиче мог тобожњег прећутног признавања власништва "Крорека", као правног насљедника "Југотона", над изворним снимцима, како Бабогредац изјављује, деведесете је још постојао "Југотон" а ја никад нисам радио са "Крореком", нити ћу; прећутно вриједи једино уз другу половину значења: Рим даје, Рим узима. Јер премда ништа немам са "Крореком", нити смо пријатељи, ја и данас морам, прећутно или не, да имам посла с њима, чему сте и сами свједоци. Какав се правоваљани закључак може из тога извући?", поручио је Штулић.