latinica  ћирилица
23/04/2016 |  13:30 ⇒ 20:45 | Аутор: СРНА

"О књизи мислити цијеле године" (ВИДЕО)

Списатељица Тања Ступар Трифуновић рекла је данас у Бањалуци да је највеће признање књижевнику да читалац истински доживи књигу и открије неке нове димензије и нијансе у њој.
Тања Ступар-Трифуновић - Фото: Глас Српске
Тања Ступар-ТрифуновићФото: Глас Српске

Трифуновићева, која се у Бањалуци дружила са читаоцима поводом Свјетског дана књиге и ауторских права, истакла је да је увијек радује комуникација са читаоцима јер донесу реакцију за коју писац некад и не слути да постоји.

Она је навела да њена књига "Сатови у мајчиној соби", за коју је добила и награду Европске уније за књижевност, живи "свој живот" већ двије године.

- Књига је посвећена мајкама и кћеркама, што је основна тема књиге, док се у њеној позадини налазе одласци, доласци, враћања, те тешке животне ситуације кроз које свако од нас пролази" - рекла је Трифуновићева.

Она је поручила да би било лијепо да се о књизи мисли током цијеле године, те да не треба то сводити на један дан и симболичку димензију.

Дружење са читаоцима организовао је Завод за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево.

Представник Завода Јовица Латиновић истакао је да су поводом Свјетског дана књиге и ауторских права организована дружења са писцима и семинари у више градова Републике Српске.

Поводом обиљежавања овог дана у свих 18 књижара Завода изабрано је 15 занимљивих књижевних дјела које грађани могу купити уз попуст од 30 одсто.