latinica  ћирилица
29/11/2015 |  16:41 ⇒ 20:17 | Аутор: РТС

Бивши специјалац из Шековића приведен због праћења Вучића

Ухапшен С. М. из Шеховића у БиХ, бивши припадник полиције Републике Српске и бивши припадник полиције Србије, који је у вези са барско-будванском кримиланом групом, потврдио министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.
Полиција Србије - Фото: илустрација
Полиција СрбијеФото: илустрација

Министар је изхавио новинарима да је ријеч о лицу рођеном 1973. године, а припадник полиције Републике Српске и Србије био је до 2009. године.

Према његовим речима, С. М. је осам пута у 24 сата затечен у посматрању породичног дома Вучића.

Министар је навео и да је С. М. бивши припадник обезбеђења Луке Ђуровића, извршиоца најтежних кривичних дјела, који је убијен 2013. године. Ђуровић је, како је подсјетио Стефановић, био у блиској вези са Луком Бојовићем.

Министар је рекао да је С. М. више пута мијењао исказ на саслушању, а посљедњи пут је рекао да то ради за нечији рачун.

- У току је интензивна полицијска акција која треба да покаже који су мотиви оваквог поступања - додао је Стефановић.

Према Стефановићевим ријечима, та особа је приликом привођења била у возилу марке "ауди А8".

Министар наводи да МУП ради на расветљавању случаја.

- Појачане су мјере безбједности предсједника Владе и других функционера. Мислимо да иза овога стоје озбиљне криминалне групе. Веома смо заинтересовани за детаљну и брзу истрагу и показаћемо шта су били мотиви криминалне групе да се нађу близу предсједника Владе и његове породице - додао је Стефановић.

Претходно су београдски медији јавили да је полиција привела С. М. из Црне Горе, због сумње да је пратио Вучића.

Осумњичени за праћење Вучића С. М. (42) који је приведен због сумње да је пратио премијера Вучића протјеран је 2013. године из Црне Горе, јављају црногорски медији.

Њега је црногорска полиција крајем августа 2013. ухапсила, док је радио као лични тјелохранитељ Луке Ђуровића, протјерала га и тада му изрекла забрану уласка у Црну Гору у наредних годину дана, преноси портал ЦДМ.ме.