latinica  ћирилица
29/11/2015 |  15:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: Циљ хајке на Вучића је дестабилизација Србије

Министар за рад Александар Вулин изјавио је да интензивирање медијске хајке на премијера Србије Александра Вучића има за циљ дестабилизацију Србије и њено увођење у спиралу политичких сукоба и слабих влада, о чијој судбини не одлучују не они које су грађани изабрали, већ они који покрећу те нападе.
Александар Вулин - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВулинФото: ТАНЈУГ

Вулин је у саопштењу рекао да је Србија захваљујући Вучићу политички најстабилнија држава на Балкану, да биљежи привредни раст, смањује дефицит, привлачи инвестиције и успјешно се носи са мигрантском кризом.

"Таква Србија добија отварање поглавља од ЕУ и у исто вријеме има најбоље односе са Руском Федерацијом и Народном Републиком Кином. Никада се у новијој историји Европе није десило да Бундестаг као гарант и примјер успјешне политике наведе име човека у чију политику вјерује и којег сматра пресудним за успјех Србије", рекао је Вулин.

Он је додао да је циљ медијске хајке да се таква Србија и такав Вучић што прије дестабилизују и сруше.

"Отуда и најновији напад долази само неколико дана прије него што ће у Београд доћи највиши представници земаља чланица ОЕБС. Само неколико дана прије него што ће се предсједник Владе Србије састати са најважнијим државницима свијета медији и јавност треба да расправљају о беспризорним оптужбама умјесто да покажу нашу Србију у најбољем свјетлу", рекао је Вулин.

Министар је истакао да се опет понавља сценарио да онај ко напада и оптужује неће да доказује своје тврдње, а онај ко је нападнут одлази у полицију и објашњава бесмислице и лажи.

"И као министар и као предсједник Покрета Социјалиста и као грађанин Србије пружам апсолутну подршку премијеру у његовој борби да Србија буде боља и праведнија", поручио је Вулин.