latinica  ћирилица
29/11/2015 |  14:01 | Аутор: ТАНЈУГ

МУП Србије: Родићу поднеси пријаву, Адриа: злоупотреба институција

Дирекција полиције Министарства унутрашњих послова Србије позвала је синоћ власника Курира Александра Родића да пријави пријетње које су му, како је објавио тај лист, упућене, а Родић је данас одговорио саопштењем да МУП у његовом случају поступа другачије него са другим грађанима.
Министарство унутрашњих послова Србије - Фото: ТАНЈУГ
Министарство унутрашњих послова СрбијеФото: ТАНЈУГ

"Само кад власник Адрија медија групе поднесе кривичну пријаву, преткривични поступак се води у јавности преко средстава јавног информисања, достављање позива врши се супротно одредбама ЗКП-а, а саслушања овог грађанина уживо преносе у режимским медијима", наведено је у саопштењу Адрија Медија Групе.

Адрија, реагујући на синоћње саопштење МУП-а, наводи да је "размјена саопштења с кабинетом министра полиције испод нивоа како компаније, тако и кабинета", те да је принуђена да грађанима Србије укаже на то "да је злоупотреба институција свеприсутна, а да примјер такве злоупотребе представља управо ово саопштење МУП-а".

Дирекција полиције Министарства унутрашњих послова позвала је синоћ Родића да најближој полицијској станици, које су доступне свим грађанима 24 сата дневно, пријави пријетње које су му упућене, како би по његовој пријави могло да се поступа.

"Истовремено, указујемо да припадници МУП-а безуспјешно покушавају да уруче позив Александру Родићу, како би са њим, у својству грађанина, обавили разговор на наводе из кривичне пријаве, коју је он лично поднио против (власника Фармакома) Мирослава Богићевића, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал", наводи се у саопштењу МУП-а.

Полиција ће и даље предузимати све мјере из своје надлежности како би привела правди починиоце кривичних дјела, баш као што је недавно ухапсила лице због коментара пријетеће садржине на интернет порталу Курира, упућених Радисаву Родићу, наводи се у саопштењу.

У саопштењу МУП се подсјећа, да је због основа сумње да је извршио кривично дјело угрожавање сигурности из чл. 138 КЗ РС, ухапшен Д.М (1975), из Сурдулице.

Обавеза сваког грађанина је да пријави кривично дјело, а полиције да примјени све мјере и радње у заштити личне безбједности и сигурности у складу са законом, наводи се у саопштењу.

Раније је објављено на Интернет сајту "Курира", да су Родићу, члановима те породице и новинарима "Курира" стигле нове пријетње смрћу, "послије јавне харанге" коју, како наводе, недјељама, кршећи Закон о медијима, спроводе Информер и Пинк.